Miris kolača koji se peku u rerni… Fugace, londoneri, ruštule, cimetuše…

I onaj osjećaj kada su majke, bake, ujne, strine, tetke iznosile svoje delicije i sa ljubaljvlju i poštovanjem, a opet skrušenošću prepričavale kako su od svojih majki i baka se učile zanatu.

Tako je sve počelo – od ranog djetinjstva. Od ljubavi prema tradiciji i ukusima rodnog kraja.

Rada Ražnatović je svoj san i iznela na put. Počela je još 2010. godine, u Podgorici. I sama je menjala i mesta boravka i rada. Ono što nije mijenjala je svoj san i vjeru u uspjeh. Srce joj je pokazalo da se ipak najbolje osjeća na primorju.

❝ Danas se nalazim u Lastvi Grbaljskoj – između Budve, Kotora i Tivta; tu odakle je sama ideja i potekla, a to je Grbalj. Plodna i pitoma ravnica koja je uvjek proizvodila kvalitetne žitarice, voće i povrće. Iako, danas živi jednim savremenim životom, u njemu se na jedan specifičan način čuva i njeguje tradicija. Čuveno gostoprimstvo ovog kraja nudi bogatu trpezu i danas. ❞

Spojem tradicije, kvaliteta, porijekla sirovine iz Grblja i iz ostalih ekoloskih regija Crne Gore, nastaju naši autentični proizvodi. Zbog toga oni nalaze svoje mjesto na tržištu. Kod onih ljudi koji umeju da prepoznaju pravi kvalitet. Bilo da su to pojedinci, ili korporativni svijet koji našim proizvodima daju svom poslovanju na značaju.

Zbog čega Frutiera?

Frutiera je starinski naziv za korpu za voće. Prvijenac u proizvodnji je Fruit – voćni hljeb. On je toliko bogat voćem, kako kada se na trpezi nalazi najraškošnija korpa sa sezonskim voćem.

Naša djelatnost

Proizvodi iz Pekarskog i Poslasticarskog programa, u vidu:
pojedinačnih proizvoda,
poklon-pakovanja i
ketering aranžmana.

Proizvodi imaju ustaljen kvalitet. Gospođa Rada je Frutierine proizvode standardizovala tako što je sama nebrojano puta pravila kolače i hlebove po receprima iz njenog nasleđenog kuvara. U tom procesu je nešto dodavala, nešto zamenila, neke količine sastojaka korigovala.

Insistira se bezuslovno da radnici ništa ne menjaju, kako bi i za 5 godina ukus bio isti kao i danas, i kao što je bio na samom početku.

❝ Sa posebnim ponosom pažnju poklanjamo sirovinama – brašno dolazi iz mlinova iz crnogorskih sela, kao i voće. Ne nabavlja se ono što je isplativo, več ono sa čim se nećemo obrukati. Imamo žene koje suše voće za nas i prave džemove – po njihovim porodičnim receptima! ❞

Zaista nam je stalo da održimo tradiciju i kvalitet. Cijena toga nije napor, već zadovoljstvo naših mušterija, čija se mreža širi.

Ko su naše mušterije?

pojedinci koji vole i cijene strainske ukuse i mirise

osobe koje vrednije zdrave namirnice

oni koji brinu o svom stilu i navikama, i prenose to na porodicu i bližnje

osobe koje poklanjaju unikatne poklone

proizvođaći i prerađivači žitarica i voća

❇ maloprodajni objekti sa specijalizovanom ponudom

free-shop

hoteli, restorani, kafei i ugostiteljski objekti

Društvena odgovornost

Svojim poslovanjem učestvujemo u promociji ne samo svojih proizvoda, već obogaćujemo ponudu na crnogorskom tržištu.

Asortimanom zdravih, domaćih delicija doprinosimo turističkoj prepoznatljivosti Crne Gore.

Crna Gora je oduvjek bila zemlja sa tradicijom, visokim kulturnim i moralnim vrijednostima i bogatom autentičnom trpezom. Mi smo tu da podržimo i održimo ono što su naši preci vjekovima stvarali.